Eliksiry kwiatowe i owocowe (GALERIA)
13 sierpnia w naszym muzeum odbyły się kolejne wakacyjne warsztaty dla najmłodszych w ramach wakacyjnego cyklu „W tradycyjnej dolnośląskiej kuchni”. Zajęcia prowadziły Joanna Stołpiec i Karolina Grochowska, edukatorki z naszego muzeum.
Na zajęciach uczestnicy przygotowali lemoniadę cytrynową z miętą i limonką oraz przepyszną lemoniadę arbuzową. Oprócz tego było wiele zabawy z przygotowywaniem owocowych szaszłyków, które dzieci oblewały gorącą czekoladą. Wszystkie smakołyki błyskawicznie zostały zjedzone, a orzeźwiające lemoniady umiliły panujący dzisiaj upał.
Wakacyjne działania dofinansowano ze środków pochodzących z Gminnego Programu Profilaktyki i Rozwiązywania Problemów Alkoholowych oraz Przeciwdziałania Narkomanii dla Miasto Kamienna Góra na 2025 rok.